Foglalkozások - Családoknak

Huszárvágás!

Letölthető öltöztetőnk a huszárok díszes világába kalauzol

Takács Zoltán Bálint
2015.10.13
Huszárvágás!

A 18. századtól kedvelt kivágható öltöztetős babák mintájára készítettük el a figuránkat tartalmazó ívet, ám az otthoni körülmények ritkán teszik lehetővé a nagyméretű nyomtatást, így háttér nélkül, két lapra rendezve tesszük elérhetővé az összekombinálható öltözékeket és rendíthetetlen huszárunk. 

A kezdetben még csak lányoknak szánt szórakoztató papírjáték szellemi atyjai (vagy divatdíva anyjai?) a későbbiekben szélesítették célcsoportjukat. Idővel a megjelenő figurák tárháza sosem látott változatosságot vonultatott fel, népszerűsége pedig azóta is töretlen. A divatos ruhák és manökenek mellett megjelentek a haszonállataikkal együtt szereplő földművesek, marsi tájakon tévedt űrhajósok, de igen népszerű lett a katonai öltöztetők típusa is. Különböző korok egyenruháit és különféle hadegységek sajátjait képező változatos ruhák és fegyverek sorát mutatták be ezek az oldalak, kedvezve ezzel végre a fiúknak is, akik így nem kényszerültek masnikkal babrálni, helyette pallost vagy éppen egy képzeletbeli sugárfegyvert erősíthettek a változatos páncélokba, vagy terepszín egyenruhákba bújtatott harcosokhoz. E típusba sorolható huszár-öltöztetőnk is, mely három különbző korszak mentéit, dolmányait és fejfedőit mutatja be, a jellemző huszár-színek szerepeltetésével. 

 

Jó szórakozást kíván a Nádasdy Ferenc Múzeum csapata!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíted. Köszönjük!

Kapcsolódik:

Hírlevél

Ezért is küldünk hírlevelet jelenleg 4073 embernek.

Ha érdekel a huszárok története, életük, harcaik, fegyvereik, akkor érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.

Iratkozz fel most! »Vissza

Olvasta már?